HAMMADDE İTHALATINDA YAŞANAN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ EKONOMİ BAKANIMIZA AKTARDIK

EKONOMİ BAKANIMIZ SN. NİHAT ZEYBEKÇİ'YE HAMMADDE İTHALATINDA YAŞANAN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ AKTARDIK

Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi olması sebebi ile hammadde tedarik güvenliği ve rekabetçiliği sektörümüz için çok önemlidir. Hammadde tedariği noktasında ise sektörümüzün çeşitli sorunları mevcuttur. Bu sorunların aşılması için sektörümüzle ilgili kamu otoriteleriyle bilgi ve çözüm önerilerimizi paylaşmaya önem vermekteyiz.

Nitekim bu çerçevede; 13 Ağustos 2015 tarihinde (dün) Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekçi'yi makamında ziyaret ederek, söz konusu problemleri ve çözüm önerilerimizi paylaştık.

Bu toplantıda başka sorunlarımız ile ilgili görüşsek de aşağıdaki iki ana başlık üzerinde yoğunlaşılmıştır;

1. DİİB kapsaminda sektörümüzün kullandığı hammaddelere yönelik once ithal edip sonra ihraç etme şartının getirilmesi (önceden mamul ihracatı yapıp sonradan hammaddenin ithali kaldırılmıştır)

2. Geri dönüşmüş çapak, granül, offspect, widespect, nearprime malzemelerle ilgili yaşanan problemler.

Bu iki konu da birbiriyle direkt bağlantılı konulardır, çünkü ikisi de "Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Atıkların İthalat Denetimi Tebliği" ile ilgilidir.

Hatırlayacağınız üzere, konuyla ilgili sektörümüzün yaşadığı problemleri değerlendirmek adına 3 Ağustos 2015 tarihinde bir toplantı yapmış ve sektörümüzden tarafımıza bildirilen sorunları derlemiştik. Toplantıda sizlerden gelen bu veriler ışığında çözüm önerilerimizi de paylaşma fırsatı bulduk (3 Ağustos Toplantısından bir görüntü aşağıdadır).

Ayrıca yine konunun tüm taraftlarının da bulunacağı geniş katılımlı bir komisyon ile bu sorunun sektörün önünü açacak şekilde çözülmesi isteğimizi yineledik. Onlar da bize, Eylül ayında yapmayı planladıkları toplantıyı, talebimiz üzerine geniş katılımla gerçekleştireceklerini söylediler. Bu toplantıya kadar sorunları olan tüm sektör mensuplarımızın Vakfımız Teknik Koordinatörü Yağmur Cengiz (0212 425 13 13, [email protected]) ile irtibata geçerek yaşadıkları somut sorunları ve kayıplarını paylaşmaları önemlidir.

250.000 çalışanı ve 14.000 firmasıyla plastik sektörünün, ekonomiye olan büyük katkısına devam edebilmesi için, tüm platformlarda haklı taleplerimizi dile getirmeye ve çözüm odaklı işbirlikleri yapmaya devam edeceğiz.

PAGEV Vakfı

Sayfa başına dön