Atık Yönetimi


Plastikler, kullanım ömrü sonunda bir kenara atılamayacak kadar değerli bir kaynaktır. Geri dönüştürülerek ilk hallerine geri getirilebilir yahut yeni bir madde oluşturabilirler. Bu enerji geri kazanımı, işlenmemiş fosil yakıtların yerini alabilir. Esasen plastik geri dönüştürme ve geri kazanım seçeneklerinden faydalanarak ve eko verimli* bir hareketle günümüzün en iyi uygulamaları ve teknolojilerine başvurarak:

  • Fransa'nın yıllık petrol tüketiminin %25'ine denk doğal kaynak tasarrufu sağlanabilir
  • Avrupa'da CO2 emisyonları yılda 9 milyon ton azaltılabilir.

Dünyanın yaklaşık üçte birinde geri dönüşüm ve geri kazanım yoluyla plastiklerin %80'i yeniden kullanılabilir hale getiriliyor, bir kısmında bu oranın da altına düşülüyor ve hatta bir kısmında atık yönetmeliğinde belirtilen hedefler bile tutturulamıyor.

PAGEV, kendisini 1990'ların başlarından bu yana plastik atık yönetimi projelerini daha ileri taşımaya adamış ve hazırlamıştır.Artık yüksek kalorili atıkların 2020 yılı itibariyle gömülmesi ve geri dönüşüm odaklı toplama projelerinin oluşturulmasına ihtiyacımız var. Bu projelerin, modern ayırma altyapısına uygun hale getirilerek geri dönüşüm ve geri kazanım doğrultusunda iyileştirilmesi, böylece bu değerli kaynağın tam kapasite kullanılabilmesi gerekiyor. Ayrıca yüksek kalite ve pazar standartlarını hedefleyen bu tutum, Türkiye pazarını canlandırarak kullanım ömrünü tamamlamış plastik malzemelerin bir kaynak olarak daha verimli şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.

Faaliyetlerimizin temelinde şunlar bulunur:

  • Araştırmalara ve uygulamalara dair değerlendirmeler sonucu derlenen özel teknik bilgi ve uzmanlık,
  • İlgili tüm paydaşlarla açık diyalog,
  • Türkiye'de plastik atık, geri dönüşüm ve geri kazanım miktarlarına dair, düzenli olarak derlenen ve duyurulan verilerin analizi.

* Bir ürün ya da hizmetin eko verimliliği, onun toplumsal, çevresel ve hatta ekonomik performansının ifadesidir.

Etiketler

Sayfa başına dön